Procesi trgovine

O nama

Brokersko-posrednička kuća „VGT-BROKER“ d.o.o. Visoko je osnovana 2001. i to na samom početku razvoja tržišta kapitala u Bosni i Hercegovini tj. u vrijeme osnivanja i rada koordinacionog odbora za osnivanje Sarajevske berze vrijednosnih papira-Sase u čijem radu je aktivno učestvovala.

Brokerska kuća VGT broker d.o.o. kroz svoje dugogodišnje poslovanje ostvarila 16 zlatnih, srebrenih i bronzanih nagrada za poslovanje u prometu dionicama i broju transakcija.

VGT BROKER ima tri licencirana brokera sa dugogodišnjim iskustvom na tržištu kapitala, te zajedno sa cijelim timom našim klijentima možemo ponuditi kvalitetnu i brzu uslugu kupovine i prodaje vrijednosnih papira emitenata, te komplet provođenje tender ponuda, vanberzanski poslovi i sl.

Naše prepoznatljive reference su profesionalnost, efikasnost i maksimalna zaštita interesa klijenata, te prilagođavanje rada njihovim potrebama.

VGT - Broker, kao osnivač Sarajevske berze - burze i kao brokerska kuća koja je izvršila prvu zvaničnu, istorijsku, transakciju na tržištu vrijednosnim papirima u Bosni i Hercegovini, svojim klijentima nudi usluge primanje naloga klijenta za kupovinu ili prodaju vrijednosnih papira i izvršavanje tih naloga na berzi-burzi ili nekom drugom uređenom javnom tržištu za račun klijenta.

Search